Programa:
Luni-Vineri: 08:30 - 18:00
Sâmbătă între orele 9:00 - 14:00
Duminica este o zi liberă
Autoservice "ГАРАЖ", Strada Calea Orheiului 125 ,
Chișinău, Moldova

Ce este cureaua de distribuție?

Această parte oferă o conexiune flexibilă între arborele cu came și arborele cotit, precum și supapele de deschidere și închidere sincronizate cu acțiunea pistonilor. Sarcina curelei de distribuție este de a roti arborele cu came exact la jumătate din viteza arborelui cotit. Fiabilitatea curelei de distribuție este importantă pentru motoarele în care pistoanele și supapele sunt amplasate în același bloc și au același spațiu, dar datorită curelei de distribuție, acestea nu se întâlnesc niciodată. Când centura se rupe, pistonul lovește supapa deschisă și o îndoaie, rezultând necesitatea reparării motorului.

Cât de des schimbi cureaua de distribuție?

Frecvența înlocuirii depinde de modelul mașinii, puteți obține aceste date pentru mașina dvs. din documentația tehnică (cu toate acestea, servește mai degrabă pentru orientare). Majoritatea meșterilor recomandă înlocuirea curelei de distribuție atunci când mașina a parcurs 50-80.000 km. Dacă nu știți când a fost înlocuită ultima dată centura (sau dacă a existat vreuna), se recomandă o inspecție atentă. Prin îndepărtarea capacului de protecție, puteți evalua vizual starea centurii în ceea ce privește uzura. Dacă centura este uzată, pe carcasă vor exista semne vizibile de uzură sub formă de microfisuri. Cumpărarea și înlocuirea curelei de distribuție vor fi mult mai ieftine decât repararea motorului.

curea de distribuție

Ce contribuie la defectarea curelei de distribuție

Ce anume sa cauti

Ce altceva este de dorit să se actualizeze imediat

Instalați o pompă nouă. Acest lucru va preveni următoarea sosire neprogramată la stația de service, deoarece defectarea este periculoasă în cazul unei centuri rupte.

Acordați o atenție deosebită stării setului de role. Dacă reparatorul vă sfătuiește să puneți un set nou, mai ales când mașina a fost cumpărată cu kilometraj și nu sunteți conștient de „istoricul” acesteia, investiți calm în această reparație.

S-ar putea să fii interesat

Vom încerca să vă răspundem la toate întrebările legate de întreținerea mașinii

Înregistrează-te pentru serviciu acum!

Nivelul de service în service-ul nostru auto nu este mai mic decât decât în ​​reprezentanțe, dar la prețuri accesibile.
Nu împărtășim informații cu terți
menejervibertelegramphone